Social Icons

Pages

4 Ocak 2013 Cuma

İspir İlçe Tanıtımı 4

İSPİR İLÇE SOSYAL YAPI 
Bayram, panayır, düğün ve okulların sosyal faaliyetleri içinde tipik Anadolu özelliklerini taşımaktadır. İlçemizdeki vatandaşlarımızın tamamı Müslüman Türk olup, dönme veya başka dine mensup kişi bulunmamaktadır. İlçemizde değişik kökenli halk ve aşiret, şeyh ağa gibi topluluklar bulunmamaktadır. İlçemize bağlı 87 köyümüzün elektriği mevcuttur. Köylerimizde içme suyu sıkıntısı olmayıp, bugüne kadar 79 köyümüzde kanalizasyon çalışmaları tamamlanmıştır.
 Diğer köylerimizin de bu hizmete kavuşturulmaları için köy muhtarlıkları aydınlatılarak kanalizasyon yapımı için uygun şekilde talepler alınmakta, gerekli yardımın yapılabilmesi için İl Özel İdaresi Müdürlüğünden yardım istenmektedir. İlçemizde 23 köyün foseptik çukuru mevcut olup, 80 köyümüzün kanalizasyon ve foseptik çukurlarının yapılması için 2008 yılı Köydes programına alınması için teklifte bulunulmuştur
 İSPİR İLÇE EKONOMİ 
 TARIM VE HAYVANCILIK Yukarı Çoruh Bölümü ile, Çoruh Vadisi boyunca yer yer rastlayan kısmi düzlükler haricinde arazi bulunmamaktadır.Coğrafi yapının bu şekilde oluşu bölgede daha ziyade hayvancılığın ön plana çıkmasından etkili olmuştur.İlçede büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık yapılmaktadır.Son yıllarda küçükbaş hayvancılıkta gerileme,büyükbaş hayvancılık da ise gelişme gözlenmektedir. Ekime ve dikime müsait toprakların azlığı ziraatın gelişimini engellemektedir.Bölgede az da olsa hububat,bağ-bahçe,sebzecilik yapılmaktadır.Son yıllarda ilçede seracılık başlamış ve gelişme eğilimi göstermektedir. İlçede yer yer raslanan ormanlık olan olmasına rağmen ilçe ekonomisine önemli bir katkıda bulunduğu söylenemez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız